fbpx

Next event in:

  • 00 DAYS
  • 00 HR
  • 00 MIN
  • 00 SEC
<>

11 Leukste Wijnbars van Amsterdam

Categories: Fun,Republic Raffles

11x de leukste wijnbars van Amsterdam

Wijnbars zijn in opkomst in de hoofdstad. Kon je voorheen het aantal wijnbars op één hand tellen, anno 2017 struikel je over bars en café’s waar je wel heel erg fijn een wijntje kunt drinken. En bij de meeste wijnbars kun je ook nog wat lekkers eten. Van goed gevulde borrelplanken tot aan hele maaltijden. Je kunt het zo gek maken als je wilt.

1.Bar Centraal

Een groot zonnig terras, te gekke sfeer, vin naturel en waanzinnig eten… Genoeg redenen om fan te worden van Bar Centraal in Amsterdam Oud-West.

Bar Centraal
Ten Katestraat 16

Meer info over Bar Centraal

2.Wijnbar diVino

Je vindt deze kleine wijnbar op een schattig hoekje in de Jordaan. Bij diVino kun je kiezen uit de heerlijkste wijnen, antipasti en dishes om je wijnsessie onvergetelijk te maken.

Wijnbar diVino
Boomstraat 41A
Meer info over Wijnbar diVino

3.Wester Wijnfabriek

Sowieso is het Westergasterrein een bezoek waard. Er komen steeds meer toffe plekken bij. Één van de pitstopwaardige spots is Wester Wijnfabriek. Een cute wijnbar waar je lekker vertoeft met heerlijke wijnen en borrelplanken. Hun knusse terras is ook een bezoek waard.

Wester Wijnfabriek

Pazzanistraat 10
Meer info over Wester Wijnfabriek

4.Vyne

Bij deze wijnbar drink je wijntjes aan de gracht. En wel op chic, want Vyne is om door een ringetje te halen. De enorme wijnkast vult de hele linkerwand. Er er ligt vast wel iets lekkers tussen waar je blij van wordt. Naast mooie wijnen hebben ze ook culinaire bites bij Vyne.

Vyne

Prinsengracht 411

Meer info over Vyne

5.Barrica

Bij deze nieuwe wijnbar in Amsterdam Oud-West is het één en al gezelligheid. Het is zo’n heerlijk buurtbarretje waar je  maar net het bestaan ervan moet weten. Hier eet je tapas en drink je een gezellig wijntje. Barrica heeft een mooi terras waar het wel heel erg goed vertoeven is.

Barrica

Wilhelminastraat 109

Meer info over Barrica

6.Wijncafé Worst

Nog zo’n heerlijk verborgen plekje. Bij het te cute wijncafétje Worst kun je niet alleen terecht voor een goed glas zijn, maar ook voor heerlijke huisgemaakte worsten. Hun kreeftenworst is niet te versmaden. Oh en ze hebben een klein terrasje zodat je ook in de buitenlucht kunt genieten van het lekkers.

Wijncafé Worst

Barentzstraat 171

Meer info over Worst

7.Wijnbar Paulus

Het was altijd al de droom van eigenaar Paul om zijn eigen wijnbar te hebben. En nu heeft hij Wijnbar Paulus op de Ceintuurbaan. Binnen zit je prinsheerlijk op vintage stoelen en sofa’s en buiten kun je terwijl je aan je wijntje nipt en van je borrelplankje snoept de buurt voorbij zien komen.

Wijnbar Paulus

Ceintuurbaan 348

Meer info over Wijnbar Paulus

8.Bubbles & Wines

Deze nieuwe wijnbar zit op de Nes in Amsterdam Centrum (parallel aan het Rokin). Met maar liefst 55 verschillende wijnen op glas zit er vast wel iets tussen waarmee je je wijncravings kunt stillen.

Bubbles & Wines

Nes 37

Meer info over Bubbles & Wines

  1. GlouGlou

Je waant je bij wijnbar GlouGlou even in Frankrijk, wat een knus tentje met dito terras. Ze schenken hier alleen vin naturel. Iets te knabbelen naast je glas wijn? Vraag naar hun borrelkaart.

GlouGlou

Tweede van der Helststraat 3

Meer info over GlouGlou

10.Wijnbar Boelen

Wijnbar Boelen is de oudste wijnbar van Amsterdam. Op het terras met uitzicht over het Gerard Douplein in de Pijp is het altijd gezellig. Trek gekregen van al dat wijn drinken? Je kunt ook een vorkje prikken bij de wijnbar.

Wijnbar Boelen

Eerste van der Helststraat

Meer info over Wijnbar Boelen

11.Rayleigh & Ramsay

Dit is wel een heel bijzondere wijnbar. Bij Rayleigh & Ramsay krijg je namelijk een wijnpas die je zelf kunt opladen. De wijnpas geeft je toegang tot de wijntappen. Je kunt dus helemaal zelf bepalen hoeveel wijn je in je glas wilt hebben. Oh en je kunt er ook een hapje eten.

Rayleigh & Ramsay

Zocherstraat 2

Meer info over Rayleigh & Ramsay

Heel veel wijndrink plezier J

Sam van bySam